Святий Миколай - до нас завітай!

Святий Миколай завітав у гості

19 грудня – не простий день. Цей день розпочинає низку зимових свят, які дуже радо зустрічає малеча.

Найбільшою пошаною в народі відзначалося свято Миколи, який вважається покровителем бідний і знедолених та заступником рибалок і моряків. Святого Миколу вшановують два рази на рік: 22 травня і 19 грудня. У народі кажуть: «До першого Миколи не буває холодно ніколи, а до другого Миколи не буває тепла ніколи».

/Files/photogallery/1229/20151218_085627.jpg/Files/photogallery/1229/20151218_085707.jpg

Але не тому чекає малеча Миколу. Всі з нетерпінням, з самого ранку, заглядають під подушки: що ж там? Солодощі чи різочки?

Святий Миколай жив приблизно 1700 років тому. Все своє життя він присвятив добрим справам. Його постійною турботою було піклування про немічних, убогих та сиріт. За переказами, він допомагав найчастіше таємно, особливо тим, хто соромився просити. Він вважається святим благодійником, за що й отримав в Україні прізвисько Микола Добрий.

В Україні культ Миколая прийшов водночас із прийняттям християнства. Святий Миколай у нас був завжди покровителем і заступником усіх дітей. А оскільки він був втіленням кращих моральних якостей, то він був і вимогливим навчителем. Тому батьки часто зверталися до образу Миколая як мудрого наставника дітей, і особливо перед святом нагадували дітям про те, що вони мусять бути чемними і побожними.

Звичай обдаровувати дітей в ніч на Святого Миколая (з 18 на 19 грудня) є чи не у всіх християнських народів. Ця гарна традиція прийшла в Україну з Європи й утвердилася на західних землях, де в день Святого Миколая печуть спеціальне печиво «миколайчики» і обдаровують усіх дітей. Крім того, вихованих та слухняних дітей чекають подарунки, які «приносить» Миколай уночі. А неслухняним кладе під подушки різки, які примусять їх задуматися над своєю поведінкою.

До учнів Алісівської школи сьогодні також завітав Миколай. І не один. Його виглядали чарівні Зорі. Ангел та чортенятко Антипко допомагали встановити - хто якай подарунок повинен отримати. Ангел переконав Миколая, що всі дітки заслуговують на солодощі, а Антипко пообіцяв наступного року бути уважнішим і пильно слідкувати за забіяками.

/Files/photogallery/1229/20151218_090008.jpg /Files/photogallery/1229/20151218_090741.jpg

Завітала до школи і представниця агрофірми «Краєвид-Агро» - Сердюк Наталя Володимирівна з солодкими подарунками для малечі.

/Files/photogallery/1229/20151218_091121.jpg

Свято вдалося на славу!

/Files/photogallery/1229/20151218_090703.jpg

Затамуйте, друзі, подих: Миколай сьогодні ходить.
У віконце заглядає, подарунки підкладає.
Звечора повірте в диво, ну а зранку вже сміливо
Під подушку заглядайте і дарунки забирайте.

Якщо там порожнє місце, то це свідчить ось про це:
Він здійснив Ваші бажання ще сьогодні спозарання,
Він молитву Вашу чув, у кімнаті Вашій був
І за Вашу щиру віру дарував Вам щастя міру,

Пуд здоров’я і пуд віри, кілограмів сто надії,
Фунтів міліон любові і кохання не на слові,
А каратів так відерце він вживив у Ваше серце.
Ну і ще букет удачі і добра у Вашу вдачу.

Щедрий, добрий чарівник чарував над Вами й зник.
Ваші очі тепер сяють, Миколая прославляють.
Новий рік не за горами, нове щастя уже з Вами.
Я із святом Вас вітаю й віри в диво Вам бажаю!

Використано матеріали з сайту http://ua.korporativus.com/school_events_ua/scenariy_klasnogo_chasu_den_svatogo_mikolaya.html

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.