День захисника України

З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до нашої історії. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті.

Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України. Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва. Таким чином, Покрова святкуватиметься в нас не тільки як народнорелігійне, а й національне свято. 5 березня 2015року Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому президентський законопроект. А 12 жовтня 2015 року Національний банк України вводить в обіг 50 тисяч штук 5-гривневих монет «День захисника України".

Сьогодні наші юні козаки - майбутні захисники Ккраїни, мали змогу показати свою вправність, сміливість та кмітливість.

Гей ви, хлопці-запорожці,

А де ж ваша сила?

Чи свою козацьку славу

Ви не розгубили?

Будем, хлопці-запорожці,

Завжди пам'ятати:

Хто безсилий, той безкрилий.

Тому не літати.

2 команди "Отамани" (капітан Федорчук Тарас) та "Січові стрільці" (капітан Добринін Валерій) було сформовано з хлопців нашої шкільної родини. Вони змагались у таких конкурсах: естафети, інтелектуальний конкурс отаманів, конкурс самодіяльності.

Дівчатка також були присутні на святі і допомагали хлопцям. Петрова Кіра, Шаригіна Яна, Баришева Світлана, Федорчук Юлія, Мар'єнко Дар'я співали пісні.

За допомогою проектора ми мали змогу переглянути кліпи до пісень

"Bohun - Ой Чий то Кінь Стоїть"

"ДАЙ, БОЖЕ, СИЛИ НАШИМ СОЛДАТАМ..." Христина Панасюк

Козацький марш та інші.

Було дуже цікаво спостерігати за обличчями хлопчиків під час перегляду кліпів. Було помітно, що деякі учні вперше побачили "живого" козака на коні, у шароварах, з шаблею і на коні. Цей захват не можливо було вимушено зобразити на обличчі!

Обидві команди достойно виступили, але перемогу вибороли "Січові стрільці". Тож привітаємо їх!

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.